Европейската комисия предложи днес финансови стимули на страните членки за

...
Европейската комисия предложи днес финансови стимули на страните членки за
Коментари Харесай

ЕК предлага финансови стимули за страните, които се съгласят да приемат мигранти

Европейската комисия предложи през днешния ден финансови тласъци на страните членки за приемането на мигранти от избавителни кораби в Средиземно море, като част от напъните за разрешаване на разногласието с Италия, съобщи Агенция Франс Прес.

Предложенията уголемяват договореностите на сложната среща на върха на съюза предишния месец, признати откакто новото италианско държавно управление отхвърли да пуска такива съдове в свои пристанища.

Европейска комисия предложи на страни-членки доброволки да финансира основаването и ръководството на центрове на тяхна територия, в които да бъде несъмнено дали мигрантите дават отговор на изискванията за леговище в Европа или са стопански мигранти, подлежащи на връщане в родините им.

Комисията предлага също така на членки-доброволки по 6000 евро за всеки признат мигрант от тези „ следени центрове “, отговарящ на изискванията за леговище в Европейски Съюз.

„ Готови сме да подкрепим страни членки и трети страни, с цел да си сътрудничат по-добре във връзка със свалянето на брега на избавените в морето хора “, съобщи комисарят по миграцията Димитрис Аврамопулос. „ Но с цел да стартира това незабавно да работи на терен, би трябвало да сме единни, освен в този момент, само че в дълготраен проект “, добави той.

Посланиците на членките на Европейски Съюз ще обсъдят в сряда концепцията за следени центрове в Европейски Съюз и опцията за бързо потребление на краткотрайна рамка за събаряне на избавените в морето хора на брега в Европейски Съюз.

Засега няма признаци някоя страна да е подготвена да сътвори такива центрове, оповестява БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР