Европейската комисия предложи да се въведе законодателство, с което да

...
Европейската комисия предложи да се въведе законодателство, с което да
Коментари Харесай

ЕK ограничава пластмасовите бутилки с повече доверието към чешмяната вода

Европейската комисия предложи да се вкара законодателство, с което да се увеличи качеството на питейната вода в страните членки на Общността.

Идеята е жителите на Европейски Съюз да пият по-чиста питейна вода, да се усъвършенства достъпът до питейно водоснабдяване и да се обезпечи повече информация за жителите.

Мерките се плануват и за да се предотвратят благоприятни условия за нови рискове пред здравето на хората, както и да се подтиква използването на чешмяна вода, което да редуцира използването на пластмасови бутилки. Ограничаването на бутилките би довело и до по-малко пластмасови боклуци.

По данни на Европейска комисия все още чешмяната вода в Европа коства към 0.2 евро или 2.5 евроцента за литър, което е внезапно по-малко от цената на бутилираната вода. По думите на зам.-председателят на Европейска комисия Франс Тимерманс хората може и да стартират да избират чешмяната вода, при положение, че е много по-евтина и когато са наясно, че тя не е рискова за здравето им.

Един от правилата на европейския дирек на обществените права, който държавните и държавните ръководители единомислещо поддържаха по време на срещата на върха в Гьотеборг, гласи жителите на съюза да има право на достъп до съществени услуги с положително качество, включително и водоснабдяване.

Европейска комисия установи, че множеството жители на Европейски Съюз разполагат с доста добър достъп до, което се дължи на съществуващото от доста години законодателството на Европейски Съюз, което пази европейците и подсигурява достъпа им до висококачествена питейна вода.

Законодателството, което Европейска комисия предлага в този момент, цели това високо качество да се резервира в дълготраен проект. Правилата, във връзка с които Комисията предлага актуализация, ще покачат качеството на водата и сигурността ѝ.

Новите правила ще изискват от страните членки да подобрят достъпа до услугата за всички, най-много за уязвимите и маргинализираните групи, чийто достъп до питейна вода е усложнен.

Благодарение на друга значима смяна в законодателството обществеността ще разполага с разбираема и комфортна за прилагане онлайн информация за качеството на питейната вода и за водоснабдителната система в съответния район, с което се чака да се увеличи доверието в качеството на чешмяната вода.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР