Европейската комисия предложи да се въведе наказателна отговорност в ЕС

...
Европейската комисия предложи да се въведе наказателна отговорност в ЕС
Коментари Харесай

10 години затвор за престъпления срещу природата предвижда Е...

Европейската комисия предложи да се вкара наказателна отговорност в Европейски Съюз за закононарушения против околната среда и те да бъдат наказвани с 10 години затвор за физически лица и санкции до 5% от оборота на компаниите за юридически лица. Това се показва в план за инструкция за битка с закононарушенията против околната среда, който беше показан от европейския комисар по запазване на околната среда и океаните Виргинийус Синкявичюс, предава ТАСС.

„ Новата инструкция ще значи доста по-строги санкции против хората и фирмите за нарушавания като нелегално изхвърляне, противозаконна търговия с дървен материал и замърсяване на водите. Трябва да сме ясни - закононарушенията против околната среда не са закононарушения без жертви, те могат да причинят непоправими дълготрайни вреди освен на екосистемите, само че и на човешкото здраве”, сподели той.

По думите му, в случай че закононарушенията против околната среда са довели до гибел или тежки последствия за човешкото здраве, се предлага наказването да бъде доведено до 10 години затвор.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР