Европейската комисия предлага нов Пакт за миграцията и убежището, който

...
Европейската комисия предлага нов Пакт за миграцията и убежището, който
Коментари Харесай

ЕК предложи нов Пакт за миграцията и убежището

Европейската комисия предлага нов Пакт за миграцията и убежището, който обгръща всички разнообразни детайли, нужни за изчерпателен европейски метод към миграцията, оповестиха от пресцентъра на Представителството на Европейска комисия в България.

В него се дефинират усъвършенствани и ускорени процедури за цялата система на убежището и миграцията. Постига се и баланс сред правилата за заслужено шерване на отговорността и за взаимност. Това е от главно значение за възобновяване на доверието сред страните членки и на доверието в потенциала на Европейския съюз да ръководи миграцията. С новия Пакт за миграцията и убежището Комисията предлага общи европейски решения за европейските провокации. Европейски Съюз би трябвало да премине от ad hoc решения към предвидима и надеждна система за ръководство на миграцията.

Първият дирек в метода на Комисията за създаване на доверие се състои в по-ефикасни и по-бързи процедури. По-специално Комисията предлага да се вкара интегрирана процедура на границата, включваща за първи път скрининг преди влизането, обхващащ идентифицирането на всички хора, които минават външните граници на Европейски Съюз без позволение или които са слезли на територията на Съюза след интервенция по търсене и избавяне.

Вторият дирек, който заема централно място в Пакта, се показва в заслужено шерване на отговорността и взаимност. По време на разтърсвания всяка страна членка, без изключение, би трябвало да дава своя взаимен принос, с цел да се поддържа стабилизирането на цялостната система, да се оказват помощ страните членки, които са подложени на напън, и да се подсигурява, че Съюзът извършва филантропичните си отговорности.

Европейски Съюз ще се стреми да предизвиква отчитащите самостоятелната специфичност взаимноизгодни партньорства с трети страни. Те ще спомогнат за превъзмогването на общи провокации, като контрабандата на мигранти, ще подкрепят създаването на законни пътища за миграция и ефикасното използване на споразуменията и договореностите за назад приемане.

Днешният пакет има за цел също по този начин да подтиква една обща система на Европейски Съюз за връщанията, с цел да бъдат по-убедителни разпоредбите на Европейски Съюз в областта на миграцията. Предложена е и обща конструкция за ръководството на миграцията с по-добро стратегическо обмисляне, с цел да се подсигурява съгласуваността сред националните политики и политиките на Европейски Съюз, и със засилен мониторинг на ръководството на миграцията по места, с цел да се увеличи взаимното доверие.

Управлението на външните граници ще бъде усъвършенствано. Постоянният корпус на европейската гранична и брегова защита, който ще стартира да работи от 1 януари 2021 година, ще оказва засилена поддръжка, където е належащо.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР