Европейската комисия поиска отговор от социалната платформа Екс на Илон

...
Европейската комисия поиска отговор от социалната платформа Екс на Илон
Коментари Харесай

Брюксел погна платформата Х заради войната между Израел и Хамас

Европейската комисия изиска отговор от обществената платформа " Екс " на Илон Мъск на въпроса по какъв начин компанията му борави с онлайн наличие по отношение на нападението на палестинската формация " Хамас " против Израел, съобщи Българска телеграфна агенция.

Европейска комисия заяви в изказване, че е изпратила на " Екс " (доскоро " Туитър " ) публично искане за информация според Закона за цифровите услуги.

" Това искане е в резултат на получените в Европейска комисия сигнали по отношение на хипотетично разпространяване на нелегално наличие и дезинформация, по-специално разпространяване на терористично и принудително наличие, както и тирада на омразата ", се споделя в изказването.

" Екс " би трябвало да отговори на въпросите до 18 октомври, съобщи Европейската комисия.

" Въз основа оценката на отговорите на " Екс " Европейска комисия ще реши какви да бъдат идващите стъпки ", се споделя в изказването.

Нарушенията на европейския Закон за цифровите услуги могат да доведат до санкции. За посочените компании финансовите наказания могат да доближат до 6 % от международния им оборот. При изключителни условия, посредством правосъдна заповед, дадена компания може да бъде и краткотрайно закрита.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР