Европейската комисия под председателството на Жан-Клод Юнкер преминава от утре

...
Европейската комисия под председателството на Жан-Клод Юнкер преминава от утре
Коментари Харесай

Европейската комисия от утре преминава в режим на ограничени правомощия

Европейската комисия под председателството на Жан-Клод Юнкер минава от на следващия ден в режим на лимитирани пълномощия с приключването на мандата ѝ. Това означи представител на комисията в четвъртък, представен от Българска телеграфна агенция.

Той разясни, че задачата остава от 1 декември в служба да встъпи комисията под председателството на Урсула фон дер Лайен. За да се случи това, ще бъде належащо съставът на новата комисия да бъде одобрен от Европейския парламент. Все още Фон дер Лайен договаря с Англия и Румъния да показват претенденти за еврокомисари.

От на следващия ден настоящата комисия ще има правото да взема решение единствено неотложни задания, само че няма да се произнася по чувствителни и политически въпроси, които ще засягат работата на екипа на Фон дер Лайен. Комисията краткотрайно няма да може да показва законодателни оферти.

През ноември Европейска комисия ще се занимава единствено с елементарни всекидневни административни задания. Представители на комисията ще продължат да вземат участие в междуинституционалните договаряния за ново законодателство, разясни представителят.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР