Европейската комисия планира да представи предложение в началото на следващата

...
Европейската комисия планира да представи предложение в началото на следващата
Коментари Харесай

ЕС търси спешни правомощия по веригите за доставки

Европейската комисия възнамерява да показа предложение при започване на идната година за нови пълномощия , които биха разрешили на Брюксел да обезпечи доставки по време на рецесия , съгласно вътрешно известие, забелязано от " Политико ".

Европа се сблъска със съществени уязвимости във веригите си за доставки през последната година на редица фронтове. Европейски Съюз затъна в конкуренцията за имунизация против ковид и трябваше да предприеме противоречиви ограничения за ограничение на износа и задържане на ваксини в блока. Тази рецесия единствено усложни съществуващите терзания по отношение на зависимостта от Азия за сериозния импорт, вариращ от маски за лице до микрочипове .

По-специално, Европейският съюз се тормози, че 98 % от редкоземните метали , от които се нуждае в голям брой промишлени приложения, идват от Китай . Недостигът на магнезий от Китай също се трансформира в огромно главоболие за производителите на коли, самолети и електроника.

В новогодишно обръщение до своя личен състав комисарят по вътрешния пазар Тиери Бретон сподели, че Брюксел ще показа новия закон напролет .
 Флотилия от US-танкери с полутечен газ избавя Европа от шантажа на Путин
Флотилия от US-танкери с полутечен газ избавя Европа от шантажа на Путин

30 танкера с близо 5 млн. куб м…

Законът ще се състои от " пакет с принадлежности от ограничения, които могат да бъдат задействани, с цел да се подсигурява сигурност на доставките по време на рецесия ", написа Бретон, което може да значи надзор върху износа и пълномощия за Европейски Съюз да изисква информация от фирмите за производството, запасите и техните вериги за доставки.

Той също по този начин ще включва " средносрочни до дълготрайни ограничения... за справяне със структурните стратегически зависимости , диверсификация на източниците на доставки и увеличение на промишления потенциал на Европейски Съюз ". Длъжностни лица споделят, че това ще включва ограничения, ориентирани към понижаване на зависимостта на Европейски Съюз от Китай.

Все отново проблемите във веригата за доставки на Европа по време на пандемията имаха вътрешни и външни аргументи , частично провокирани от рестриктивните мерки по границите и възбраните за експорт на здравно съоръжение в границите на блока. Франция конфискува колета с маски, движещи се през Европейски Съюз, които минават през нейна територия, а Германия наложи едностранни забрани за експорт. Франция резервира националното си ограничаване за експорт на маски даже откакто Европейски Съюз наложи такова за целия блок.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за първи път загатна за новия закон в тирада по-рано тази година, когато сподели, че Брюксел " работи по инструмент за изключителни обстановки на единния пазар ", с цел да " подсигурява свободното придвижване на артикули, услуги и хора с по-голяма бистрота и съгласуваност... и бързи решения, когато възникне сериозна обстановка. "
 Европейски Съюз ще пази със закон единния пазар от задгранични дотации
Европейски Съюз ще пази със закон единния пазар от задгранични дотации

Защита на локални компании от икономическата мощност на непознати сили, в това число Китай
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР