Европейската комисия планира да наложи мита върху вноса на зърно

...
Европейската комисия планира да наложи мита върху вноса на зърно
Коментари Харесай

ЕС планира да наложи мита върху вноса на зърно от Русия и Беларус

Европейската комисия възнамерява да наложи мита върху вноса на зърно от Русия и Беларус в опит да попречи на двете страни да изкривят пазарите на Европейски Съюз и да успокои фермерите, които стачкуваха от месеци против евтиния импорт.

Тарифите също по този начин са предопределени да лимитират способността на Русия да финансира войната си в Украйна и да продава зърно, откраднато от Украйна, сподели комисията.

Председателят на Комисията Урсула фон дер Лайен сподели, че този ход ще попречи на Русия да дестабилизира пазара на Европейския съюз с износа си, до момента в който водачите от 27-членния блок се готвят да закрият двудневната среща на върха в петък.

„ Предлагаме налагането на мита върху този съветски импорт, с цел да смекчим възходящия риск за нашите пазари и нашите фермери “, сподели фон дер Лайен.

„ Те ще понижат потенциала на Русия да експлоатира Европейски Съюз в интерес на своята военна машина. И поддържаме нашия ангажимент за опазване на световната продоволствена сигурност, изключително за разрастващите се страни. “

...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР