Европейската комисия отпусна на Гърция 180 милиона евро извънредна финансова

...
Европейската комисия отпусна на Гърция 180 милиона евро извънредна финансова
Коментари Харесай

ЕК отпусна 180 млн. евро извънредна финансова помощ на Гърция за бежанците

Европейската комисия отпусна на Гърция 180 милиона евро изключителна финансова помощ за настаняване и консолидиране на бежанците в страната. Сумата ще бъде употребена в границите на програмата " ЕСТИА " за подкрепяне на бежанците да наемат жилище в градски региони отвън лагерите и даване на прехрана.

Германия и на локално равнище призна неуспеха си с мигрантите След като канцлерът Ангела Меркел призна, че се е провалила с интеграцията на мигрантите, които наводниха Федералната република през 20... Прочети повече Планира се да бъдат наети 27 хиляди жилища, както и да бъде обезпечена месечна прехрана на 45 хиляди души.

Гърция бе една от главните директни страни по време на огромния мигрантски напор от Близкия изток през Турция и Балканите към Северна Европа в края на 2015 година. Десетки хиляди имигранти останаха в страната откакто страните по Балканския маршрут затвориха границите си. До момента Европейската комисия е отпуснала на Гърция общо милиард и 500 милиона евро за издръжката на тези хора.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР