Европейската комисия отпуска на България 2,7 млрд. лв. по Плана

...
Европейската комисия отпуска на България 2,7 млрд. лв. по Плана
Коментари Харесай

Европейската комисия отпуска на България 2,7 млрд. лв. по ПВУ

Европейската комисия отпуска на България 2,7 милиарда лева по Плана за възобновяване и резистентност. Това разгласи на ексклузивен брифинг служебният вицепремиер по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов.

„ Преди броени минути Европейска комисия осведоми, че финализирала и дава утвърждението си за позитивната предварителна оценка за първото заплащане в размер от към 2,7 милиарда лв. безплатни средства по механизма за възобновяване и резистентност “, заяви Пеканов.

Парите ще обзет промени и вложения в региона на образованието, интелигентната индустрия, неутралността във връзка с климата, цифровата съгласуваност, устойчивия превоз и пътната сигурност, правораздаването, битката с прането на пари, общественото приобщаване, опазването на здравето и системата за одит и надзор, обвързвана с Механизма за възобновяване и резистентност.

„ Покрихме и последното условие към първото заплащане освен сполучливо, само че по-правилния метод. Проведе се транспарантна процедура въз основата на всички положителни европейски практики. Одобрениетое основно, тъй като Европейска комисия е главната институция, която прави инспекцията на всички стадии и цели на ПВУ. “

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР