Европейската комисия отправи днес към България три препоръки при представянето

...
Европейската комисия отправи днес към България три препоръки при представянето
Коментари Харесай

Брюксел с три препоръки за българската икономика

Европейската комисия насочи през днешния ден към България три рекомендации при представянето на най-новата оценка за положението на европейската стопанска система, съобщи Българска телеграфна агенция.

Комисията предлага на нашата страна следващата година да следва поддържаща фискалната позиция, да резервира бюджетните вложения и да ги следи. Когато икономическите условия разрешават, на нашата страна се предлага да води фискална политика, ориентирана към реализиране на рационални средносрочни цели и обезпечаване на резистентност в средносрочен проект. Комисията предлага нарастване на вложенията за поощряване на икономическия напредък.

Третата рекомендация е да се обърне изключително внимание на състава на бюджета и на качеството на обвързваните ограничения, с цел да се обезпечи трайно икономическо възобновяване. Комисията предлага да се даде преимущество на вложенията, ориентирани към преходите към цифровизация и природосъобразна стопанска система. Според Европейска комисия би трябвало да бъдат водещи промените за обезпечаване на финансиране за основните цели и на дълготрайната бюджетна резистентност, в това число с разширение на обсега на системите за опазване на здравето и обществена протекция.

Европейска комисия през днешния ден регистрира, че България, Дания и Швеция са единствените три страни от Европейски Съюз, които извършват условието за бюджетен недостиг. Тези условия не се извършват от останалите 26 страни от Европейски Съюз, а 13 не дават отговор на условията за дълга.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР