Европейската комисия опроверга днес съобщения в медиите, че води срещу

...
Европейската комисия опроверга днес съобщения в медиите, че води срещу
Коментари Харесай

ЕК отрече да води разследване срещу България заради дерогацията, според Денков е добре да има проверка

Европейската комисия опроверга през днешния ден известия в медиите, че води против България следствие, обвързвано със глобите на Европейски Съюз против Русия поради военното нахлуване над Украйна.

„ В контакт сме с българските управляващи по приложението на европейските наказания по този начин, както и с останалите страни от Европейски Съюз. Нямам какво да кажа въобще за подхванато следствие “, съобщи в петък представител на комисията на конференция в отговор на въпроси. „ Обичайният метод, по който действаме във връзка приложението на глобите, е да работим в съдействие и в съгласие с страните от Европейски Съюз, добави той. В момента не се води процедура, повтори представителят.

Вчера европейското издание, че Европейска комисия ще изиска пояснения от България поради данните за експорт на съветски нефт посредством рафинерията в Бургас.„ Европейска комисия е бранител на европейското законодателство и, в случай че в миналото страна от Европейски Съюз не съблюдава европейското право, има наказателни процедури - това е кардинален отговор. Засега не водим процедура. В контакт сме с националните управляващи за идентичното използване на глобите “, заключи представителят на еврокомисията.Междувременно министър-председателят Николай Денков разяснява през днешния ден, че българското държавно управление би съдействало, в случай че има инспекция от европейските институции на рафинерията на „ Лукойл “.
Към момента няма никакви индикации, че някой в България спомага за нарушаването на глобите.
Николай Денков, минситър-председател

„ От през вчерашния ден виждам композиция от правилни обстоятелства с погрешни допускания, които са показани в една много едностранчива логическа структура, която елементарно може да се употребява за политическа приложимост “, сподели още Денков.

„ Санкциите - по този начин, както са дефинирани, по този начин са спазвани и от институциите, и от „ Лукойл “, посочи министър-председателят.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР