Европейската комисия одобри изграждане на близо 33 км от новата

...
Европейската комисия одобри изграждане на близо 33 км от новата
Коментари Харесай

От София до Сърбия за половин час: €183 милиона отпуска Брюксел за магистрала Европа

Европейската комисия утвърди създаване на близо 33 км от новата автомагистрала " Европа " в сектора, който свързва контролно-пропускателен пункт " Калотина " на границата със Сърбия и Околовръстния път на София, излиза наяве от известие на Европейската комисия.

Инвестицията в размер на  €183 милиона и идва от от Кохезионния фонд на Европейския съюз.

Магистралата има планова скорост от 110 км/ч и е построена за транспорт на тежки транспортни средства. Пътят е необятен 27 м., с две ленти във всяка посока. От целия сектор от общо 33,403 км една права от 17 км към този момент е в употреба и съставлява рационализация на съществуващия път I-8.

Този сектор включва две кръстовища покрай Сливница и връзки с път III-811. Останалите 16.456 км са в развой на създаване по маршрут, който се отклонява от този на I-8. Той има кръстовище на север от Костинброд и друго на юг. Ще бъдат построени връзки с I-8 и други пътища, свързващи София, Костинброд и Калотина.
 Магистрала
Магистрала " Европа " сред Драгоман и Сливница е подготвена (Видео)

Струва 117,3 млн. лева, строителните работи приключиха половин година по-рано

Проектът ще усили потенциала на пътя, като го приведе в сходство със стандартите за автомагистралите на TEN-T. В резултат на това сигурността и потокът на придвижване се чака да се подобрят и рестриктивните мерки за изпреварване ще бъдат отстранени.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР