Европейската комисия одобри договор за доставка на ваксини срещу ковид

...
Европейската комисия одобри договор за доставка на ваксини срещу ковид
Коментари Харесай

ЕС сключи сделка за 200 млн. американски ваксини

Европейската комисия утвърди контракт за доставка на ваксини против коронавирус с американската компания " Новавакс ", според който могат да бъдат закупени до двеста милиона дози, предадоха Ройтерс и Франс прес.

По силата на контракта страните от Европейски Съюз ще могат да закупят до 100 милиона дози от имунизацията на " Новавакс ". Договорът съдържа и алтернатива за доставка на спомагателни 100 милиона дози до 2023 година, откакто имунизацията бъде утвърдена от европейските здравни управляващи, които сега я изследват, посочи Комисията.

" Докато в Европа и по света се популяризират нови разновидности на ковид, този нов контракт с компания, която към този момент тества сполучливо имунизацията си против тези разновидности е спомагателна защитна мярка за отбрана на нашето население ", съобщи председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Страните от Европейски Съюз ще могат да получат първите дози от " Новавакс " още през последното тримесечие на тази година, посочи Комисията.

" Новавакс " удостовери информацията за сключването на съглашението и добави, че работи по даването на данни за имунизацията на Европейската организация по медикаментите през третото тримесечие на тази година. Доставката на първите дози ще стартира след приемането на утвърждение.

" Новото ни съглашение с " Новавакс " уголемява листата на употребяваните от нас ваксини с още една ваксина въз основата на протеини, платформа, която се демонстрира като обещаваща при клиничните тествания ", съобщи еврокомисарят по опазването на здравето Стела Кириакидис.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР