Eвропейската комисия обяви във вторник, че е постигнато политическо съгласие

...
Eвропейската комисия обяви във вторник, че е постигнато политическо съгласие
Коментари Харесай

Пети пакет санкции: ЕС се отказва от въглища, затваря пристанищата си за Русия

Eвропейската комисия разгласи във вторник, че е реализирано политическо единодушие за налагане на нов пакет наказания против Русия, пети от началото на войната в Украйна на 24 февруари.

Новите ограничавания плануват възбрана за вноса на съветски въглища, цялостна възбрана за транзакции от четири съветски банки, затваряне на европейските пристанища за съветски кораби, възбрана съветски компании да вземат участие в публични поръчки в Европейски Съюз, както и спомагателни ограничавания върху износа за Русия на високотехнологични артикули и разширение на листата на глобените съветски жители.

" Русия води жестока и безмилостна война освен против храбрите войски на Украйна, само че и против нейното цивилно население. Важно е да се поддържа извънреден напън върху Путин и съветското държавно управление в този сериозен миг ", съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Според нея досегашните наказания демонстрират " осезаеми резултати ", само че натискът би трябвало да се ускори, с цел да засегне още по-дълбоко съветската стопанска система.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР