Европейската комисия обяви намерение да започне изготвянето на годишни доклади

...
Европейската комисия обяви намерение да започне изготвянето на годишни доклади
Коментари Харесай

ЕК предлага България да влезе в Шенген. Изпълнили сме изискванията за това преди 10 г.

Европейската комисия разгласи желание да стартира правенето на годишни отчети за положението на Шенгенското пространство. В тактиката на Европейска комисия за подсилване на Шенген се съдържа още веднъж рекомендация Съветът на Европейски Съюз да гласоподава за приемането на България и Румъния в пространството без гранични инспекции, тъй като двете страни са изпълнили условията още преди 10 години. 

" Приемането в Шенген на България, Румъния и Хърватия е водеща задача за нас. Последното решение не е в наши ръце, само че непрекъснато предлагаме разширение на Шенген.Фактите ясно демонстрират, че трите страни са подготвени ", означи зам.-председателят на комисията Маргаритис Схинас на конференция.

Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон изрази вяра решението на Съвета на Европейски Съюз да бъде взето скоро. 

Комисията отбелязва в днешното предложение потребността до 2023 година осведомителните системи за ръководство на границите и за миграцията да бъдат свързани и съвместими. Предлага се в европейското законодателство трайно да залегне опцията за отделяне на така наречен " зелени коридори " за улеснено придвижване на артикули през вътрешните граници при положение на нови изключителни условия като днешната пандемия. 

Европейска комисия ще предложи въвеждане на общоевропейски правила за полицейско съдействие и за улеснено предаването на данни за ДНК, пръстови отпечатъци и регистрация на транспортни средства.

Според комисията е добре отсега нататък молбите за визи за пътешестване в Европейски Съюз, както и документите за пътешестване, да бъдат единствено цифрови. Друго предложение на Европейска комисия планува събирането и съхраняването на данни за пасажерите по въздух да обхване и полетите сред страни от Шенген. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР