Европейската комисия обяви допълнителни 3 млн. евро за хуманитарна помощ,

...
Европейската комисия обяви допълнителни 3 млн. евро за хуманитарна помощ,
Коментари Харесай

ЕК осигурява допълнителни 3 млн. евро за хуманитарна помощ в Нагорни Карабах

Европейската комисия разгласи спомагателни 3 млн. евро за филантропична помощ , с цел да обезпечи витално значима поддръжка на цивилните, които са най-силно наранени от спора в и към Нагорни Карабах . Финансирането идва в допълнение на отпуснатите при започване на октомври 900 000 евро, когато започнаха военните дейности.

Комисарят по Управление при рецесии, Янез Ленарчич, съобщи: " Европейският съюз продължава да подкрепя цялото цивилно население , наранено от спора. Изпращаме спомагателна филантропична помощ. Приветствам прекратяването на военните дейности, което ще предотврати ново човешко страдалчество. Въпреки това, аз съм извънредно угрижен за филантропичното състояние на уязвимите хора, които са разселени и ще би трябвало да се оправят със сурови зимни условия, както и с въздействието на пандемията от ковид. "

Тази незабавна поддръжка ще помогне на филантропичните сътрудници на Европейски Съюз да дават съществена поддръжка, в това число храна и движимости за зимата, здравна поддръжка, здравно съоръжение и други значително нужни артикули за засегнатите от боевете.

Цялото филантропично финансиране на Европейски Съюз се дава в сходство с филантропичните правила на човещина, индиферентност, безпристрастност и самостоятелност.
 Европейски Съюз желае да се възобновят договарянията за статута на Нагорни Карабах
Европейски Съюз желае да се възобновят договарянията за статута на Нагорни Карабах

Ще следи от близко дейностите на Турция и Русия в района
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР