Европейската комисия обяви днес, че е провела най-мащабната си въздушна

...
Европейската комисия обяви днес, че е провела най-мащабната си въздушна
Коментари Харесай

Брюксел: Пожарът край Александруполис е най-големият, регистриран в ЕС

Европейската комисия разгласи през днешния ден, че е провела най-мащабната си въздушна противопожарна интервенция на RescEU за оправянето с „ най-големите регистрирани в миналото в Европейски Съюз “ горски пожари в Гърция, заяви Европейска комисия за Българска телеграфна агенция.

От европейския запас за гражданска отбрана RescEU Координационният център на Европейски Съюз за реакция при рецесиите e активизира. 11 противопожарни самолета и 1 хеликоптер „ Блекхоук “ от Хърватия, Кипър, Франция, Германия, Испания, Швеция и Чехия.

Чрез Механизма за гражданска отбрана на Европейски Съюз са изпратени в Гърция 407 пожарникари и 62 профилирани автомобила от България, Кипър, Чехия, Франция, Румъния, Сърбия и Словакия. 

До момента в региона на град Александруполис в Северозападна Гърция, където е регистриран най-големият горски пожар в Европейски Съюз от 2000 година насам,  са изгорели над 810 000 декара земя.

Гърция е задействала два пъти Механизма за гражданска отбрана Европейски Съюз това лято.

За пожарите през юли бяха изпратени 9 самолета, 510 пожарникари и 117 профилирани автомобила за справяне с пожарите на гръцките острови Родос и Корфу, както и в Централна Гърция.

От европейската стратегия „ Коперник “ са основани 20 сателитни карти на засегнатите региони.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР