Европейската комисия обяви, че е решила да не прилага ограничения

...
Европейската комисия обяви, че е решила да не прилага ограничения
Коментари Харесай

Еврокомисията отмени забраната за износ на защитни маски за Западните Балкани

Европейската комисия разгласи, че е решила да не ползва ограничавания върху износа на защитни маски за страните от Западните Балкани от 26 април, предава БГНЕС.
Приетият през март правилник за специфични позволения за експорт на защитно съоръжение в битката с ковид по принцип не се предвиждаше да работи единствено за страни отвън Европейски Съюз, които са членки на Европейското пространство за свободна търговия.
По искане на управляващите от шестте страни в района Европейската комисия преразгледа решението си възбраната да работи за Западните Балкани.
Настоящият правилник изтича на 25 април и от идващия ден Западните Балкани ще могат да внасят защитни маски без авансово позволение, което би трябвало доста да форсира процедурите, само че и изпраща политически сигнал към района.
Новият правилник съдържа също промени за вида съоръжение, което изисква особено позволение. От 26 април за страни отвън Европейски Съюз, ЕАСТ и Западните Балкани единствено защитните маски ще бъдат обект на специфични разрешителни за експорт, реши Европейската комисия. Решението ще бъде преразгледано тридесет дни след влизането му в действие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР