Европейската комисия няма данни за продажбите на рафинерията на Лукойл

...
Европейската комисия няма данни за продажбите на рафинерията на Лукойл
Коментари Харесай

Европейската комисия няма данни за продажбите на рафинерията на Лукойл в Бургас

Европейската комисия няма данни за продажбите на рафинерията на " Лукойл " в Бургас. Това споделиха от институцията по отношение на изявления на няколко неправителвени организации, свързани със заобикаляне на съветските наказания от страна на " Лукойл ", от които Русия е спечелила към 1 милиард евро.

Говорител на комисията напомни, че решението България да получи дерогация е било взето с единогласие от държавите-членки. Причината за тази дерогация е да се подсигурява сигурността на доставките за вътрешния пазар на страната.

" Дерогацията беше призната с единогласие от държавите-членки. Има доста характерна причина за тази дерогация и тя е да се подсигуряват сигурността на доставките. Въвеждането ѝ беше обвързвано и с аргументи, свързани с околната среда. Важен миг, който би трябвало да споменем, е, че тази дерогация е краткотрайна и изтича в края на другата година ", сподели Даниел Фери - представител на Европейска комисия.

За България е планувана и отстъпка за експорт на избрани модифицирани петролни произведения за страни отвън Европейски Съюз по аргументи, свързани с опазването на околната среда и сигурността. Дерогацията е краткотрайна е важи до края на идната година.

Говорителят сподели още, че когато има проблеми, свързани със подозрения за заобикаляне или нарушение на глобите против Русия, Европейска комисия се свързва със съответната страна. Той изясни също, че отговорността за използването на глобите против Русия е на самите страни членки.

От Европейската комисия оповестиха още, че сега се приготвя 12-ият пакет от наказания против Русия, написа Българска национална телевизия.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР