Европейската комисия не води разследване срещу България, свързано с евентуално

...
Европейската комисия не води разследване срещу България, свързано с евентуално
Коментари Харесай

ЕК: Няма процедура срещу България заради санкциите и Лукойл

Европейската комисия не води следствие против България, обвързвано с вероятно заобикаляне на глобите на Европейски Съюз против Русия. Това сподели през днешния ден представител на Европейската комисия в отговор на журналистически въпроси.

По думите му няма процедура, нито следствие против страната. Европейската комисия в контакт с българските управляващи, както и с останалите държави-членки по отношение на използването на глобите.

Обичайният метод, по който действаме във връзка приложението на глобите, е да работим в съдействие и в съгласие с страните от Европейски Съюз, изясни представителят и повтори, че няма процедура, нито са изпратени запитвания към българските управляващи.

“Ще повторя това, което споделих през вчерашния ден - значимото нещо, което желая да подчертая е, че България се възползва от дерогация от общоевропейската възбрана върху вноса на съветски нефт. Тази дерогация беше предоставена, с цел да се подсигурява сигурността на доставките в страната. Страната се възползва и от друга дерогация, която ѝ разрешава да изнася избрани рафинирани артикули, които дават отговор на избрани условия. Ние поддържаме връзка с българските управляващи, както и с всички останали държави-членки за осъществяването на глобите, само че няма следствие или процедура против България. Стандартният метод, по който действаме във връзка с глобите, е съдействие и съгласуваност с държавите-членки и ние вършим това ”, уточни Даниел Фери - представител на Европейска комисия.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР