Европейската комисия не е длъжна да предложи закон след успешна

...
Европейската комисия не е длъжна да предложи закон след успешна
Коментари Харесай

Еврокомисията може да отказва да удовлетвори обществени петиции, реши Съдът на ЕС

Европейската комисия не е длъжна да предложи закон след сполучлива социална петиция, реши Съдът на Европейския съюз по случай с деятели против абортите съобщи " Ройтерс ".

Според съда жителите на Европейски Съюз могат да поканят Еврокомисията да предложи европейски закон, в случай че така наречен гражданска самодейност събере 1 милион подписа от минимум една четвърт от страните членки, само че тази покана не е задължаваща.

" Обратното пояснение би лишило Комисията от всякаква преценка в упражняването на пълномощията й на законодателна самодейност след европейска гражданска самодейност ", съобщи съдът.

Случаят бе импортиран от група деятели против абортите, които желаеха Еврокомисията да забрани дейностите, водещи до заличаване на човешки ембриони, да вземем за пример проучвания, и всяко директно или непряко финансиране на аборти.

Въпреки че самодейността събра нужните подписи, Еврокомисията съобщи през 2014 година, че няма да предприеме дейности на основата на петицията.

От хилядите планове, финансирани по програмата на Европейски Съюз за проучвания и нововъведения, 16 са свързани със стволови кафези на човешки ембриони като общият принос на Европейски Съюз е към 20 милиона евро.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР