Европейската комисия настоя днес Словакия да не бърза с промените

...
Европейската комисия настоя днес Словакия да не бърза с промените
Коментари Харесай

ЕК настоява Словакия да не бърза с промените, с които може да бъдат закрити специализираните власти за борба с корупцията

Европейската комисия настоя през днешния ден Словакия да не бърза с измененията в законодателството, които се планува да доведат до закриване на профилираната прокуратура за гонене на корупция и тежки закононарушения, съобщи Българска телеграфна агенция.

Широкият обсег на подготвяните промени визира европейското право и изисква задълбочена оценка, съобщи представител на комисията на конференция в отговор на въпрос. Европейска комисия изрази очакване словашките управляващи да не придвижват напред законопроекта към този момент, изключително да не подхващат стъпки по бързата процедура, несъгласувани с останалата част от обществото и на европейско ниво, добави той. Европейска комисия е подготвена за спомагателни диалози. Препоръчваме Словакия да се допита до Венецианската комисия към Съвета на Европа за подготвяните законодателни промени, добави представителят.

Той посочи, че в края на ноември еврокомисарят по правораздаването Дидие Рейндерс е разговарял с новоизбрания министър председател на Словакия Роберт Фицо и с други представители на държавното управление в Братислава, с цел да обсъдят подготвяните законови промени. Последвала е замяна на писма, в която словашкото е изпратило детайлности за направения законопроект, а Рейндерс и еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон са върнали отговор с в началото мнение.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР