Европейската комисия изрази днес увереност в независимостта на белгийското разследване

...
Европейската комисия изрази днес увереност в независимостта на белгийското разследване
Коментари Харесай

ЕК изрази увереност в независимостта на белгийското разследване по обвиненията в корупция в ЕП


Европейската комисия изрази през днешния ден убеденост в независимостта на белгийското следствие по обвиняванията в корупция в Европейския парламент, в които са забъркани евродепутати и техни сътрудници, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Въпросът е доста сериозен, би трябвало да се проверява и обясни, съобщи представител на комисията на конференция в отговор на въпроси. Има потребност от изясненост какво се е случило, кой е взел участие, кой е корумпирал и кой е бил подкупен, добави той.

Белгийските управляващи правят следствието, то не е завършило. Когато завърши, ще имаме резултати и присъди, тогава можем да разясняваме и да предприемем нужните дейности. Силно имаме вяра във върховенството на закона, имаме цялостно доверие на белгийската правосъдна система и в нейната самостоятелност, добави представителят.

Той означи, че съгласно Европейска комисия Катар е подхванал промени в региона на трудовото законодателство и е постигнал прогрес. Винаги сме отбелязвали, че остава още какво да се усъвършенства в изискванията за работа и живот на служащите, по тази причина сме призовавали катарските управляващи да им обезпечат по-добър достъп до правораздаване и погашение на възнагражденията. Постоянно слагаме тези въпроси, в това число в региона на човешките права, съобщи представителят.

По неговите думи процедурата за избор на нов представител на Европейски Съюз в страните от Персийския залив продължава. Говорителят направи това конкретизиране във връзка медийните информации, че някогашният гръцки еврокомисар Димитрис Аврамопулос е измежду претендентите, само че е бил и част от неправителствената организация, заела централно място в белгийското следствие по подозрения за корупция в Екологичен потенциал в интерес на Катар и Мароко.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР