Европейската комисия изпраща последно предупреждение на България заради нарушение на

...
Европейската комисия изпраща последно предупреждение на България заради нарушение на
Коментари Харесай

ЕК с последно предупреждение към България заради биологичното разнообразие в зоните по "Натура 2000"

Европейската комисия изпраща последно предизвестие на България поради нарушаване на биологичното многообразие в зоните по " Натура 2000 ".

Комисията отбелязва, че натрупващото се влияние от съществуващи и утвърдени проекти и планове в зони по „ Натура 2000 " редовно не е било вземано поради.

В резултат е позволено осъществяването на доста промени, които съставляват сериозна опасност за задачите за запазване на природата.

Нови тъжби и инспекция на позволения, дадени в зони по „ Натура 2000 " през 2019-2020 година, демонстрират, че този проблем към момента е налице.

България разполага с два месеца, с цел да в профил нарушаването, другояче Комисията може да сезира Съда на Европейски Съюз. И още - институцията настоятелно приканва България и още 4 страни-членки да приложат напълно Директивата за ограниченията за сигурност в огромните пътни тунели, която важи за всички тунели от трансевропейската пътна мрежа с дължина над 500 метра.

Страната ни и още 12 страни членки получиха публични уведомителни писма и за това, че не са показали националните си дълготрайни тактики за саниране. С други уведомителни писма от България, Чехия и Румъния се желае да съблюдават европейското законодателство за поддържане на минимални ресурси от недопечен петрол.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР