Европейската комисия, изпълнителният орган на ЕС, предложи в петък нов

...
Европейската комисия, изпълнителният орган на ЕС, предложи в петък нов
Коментари Харесай

ЕС опитва да стимулира с благоприятни и справедливи условия стартиращи компании

Европейската комисия , изпълнителният орган на Европейски Съюз, предложи в петък нов набор стандарти за започващи компании за страните-членки , които да се одобряват, защото блокът се стреми да догони Съединени американски щати и Китай , оповестява СиЕнБиСи.

Стандартът на Европейски Съюз за започващи компании приканва страните да трансформират своите закони по отношение на вариантите за акции и имиграционните визи , тъй че започващите компании да могат да привлекат най-хубавите гении от всяка точка на света .

Досега 25 страни в цяла Европа са се включили към рамката. Единствените, които не са, са Унгария, България и Хърватия . От тези, които са се записали, в този момент ще се чака да трансформират разпоредбите си с течение на времето.

" Имаме потребност от повече започващи компании в Европа , които бързо да прераснат в новаторски дребни и междинни предприятия (МСП) и по-късно в последна сметка да се усилят даже в огромни сполучливи корпорации, които способстват за европейския дигитален суверенитет и стратегическа автономност ".

" За задачата започващите компании във всеки ъгъл на Европейски Съюз се нуждаят от удобни и обективни условия , с цел да се развиват на всеки стадий от техния витален цикъл. "

Създателите на технологии в Европа от дълго време приканват за промени, които да оказват помощ започващите компании , да процъфтяват и да догонят Съединени американски щати и Китай , които сътвориха най-големите цифрови компании в света. В Съединени американски щати има Гугъл, Фейсбук, Apple, Amazon и доста други, до момента в който в Китай има Alibaba, Tencent, Huawei и Xiaomi. Всички тези компании са доста по-големи от най-големите европейски софтуерни компании.

Едно от основните недоволства в Европа е обвързвано с вариантите за акции на чиновници , които дават опция на започващите чиновници да имат част от своята компания . Опциите за акции на чиновници не би трябвало да подлежат на налог върху финансовата облага, до момента в който не бъдат осребрени и че на започващите предприятия би трябвало да се позволи да издават варианти за акции на чиновници с права на глас.

Стандартът също по този начин споделя, че процесът за основаване на нова компания би трябвало да бъде интензивен до един ден и да коства по-малко от 100 евро . Времето за обработка на визи също би трябвало да се форсира.

Миналата година Германия съобщи, че ще вкара ново законодателство по отношение на вариантите за акции, както и други промени за стимулиране на вложенията в софтуерния бранш на страната.

Томас Яржомбек, немски комисар на Федералното министерство на стопанската система и енергетиката за цифровата промишленост и започващи компании, съобщи в петък: " В началото може да е имало някои раздразнения по отношение на позициите от Германия, само че това демонстрира, че това е в действителност добра самодейност, тъй като ни оказа помощ в държавното управление също да победим тези сили, които бяха прекомерно бюрократични. "

Междувременно Франция също се стреми да усъвършенства политиките за борсови варианти за започващи чиновници. Редица европейски започващи ръководители и за рисков капитал приветстваха предложенията на Европейска комисия тази седмица.

Европейските започващи компании през предходната година привлякоха повече от 41 милиарда $ финансиране , съгласно отчет на компанията за рисков капитал Atomico, поставяйки нов връх във връзка с годишните софтуерни вложения и отхвърляйки опустошителното икономическо влияние на пандемията от ковид.
 Европейски Съюз облекчи в допълнение разпоредбите за държавни помощи за стартъпите
Европейски Съюз облекчи в допълнение разпоредбите за държавни помощи за стартъпите

В естествени времена множеството от държавните помощи са забранени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР