Европейската комисия избра пет органа на национално и регионално равнище

...
Европейската комисия избра пет органа на национално и регионално равнище
Коментари Харесай

ЕК с инициатива в помощ на България за по-добро управлението на еврофонд


Европейската комисия избра пет органа на национално и районно ниво в Гърция, Полша, Испания, Хърватия и България за присъединяване в ново пилотно деяние в региона на положителното ръководство и построяването на административен потенциал. В България самодейността визира стратегия „ Региони в напредък “.

За да се усъвършенства ръководството на финансираните от Европейски Съюз стратегии в интервала след 2020 година, специалисти от Комисията и Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) ще дават съобразена с съответните потребности поддръжка. Те ще се съсредоточат върху построяването на подобаваща организационна конструкция и развиването на нужните умения на личния състав.

Първата фаза на пилотното деяние — от лятото на 2018 г. до края на март 2019 г. — ще бъде отдадена на правенето на пътна карта за създаване на административен потенциал. С помощта на специалистите способените органи ще възнамеряват редица усъвършенствания, които би трябвало да бъдат осъществени в четири области: 1) организационна конструкция и прозрачност; 2) човешки ресурси; 3) вътрешни процедури, принадлежности и системи в региона на ИКТ; 4) положително ръководство, в това число взаимоотношение с външни заинтригувани страни.

900 000 евро от Европейския фонд за районно развиване (ЕФРР) са заделени за първата фаза на пилотното. Бюджетът за втората фаза ще бъде избран на по-късен стадий.

Контекст

Това пилотно деяние е част от по-широкообхватните усилия на Комисията да оказва съобразена с съответните потребности поддръжка на страните членки и районите, с цел да им помогне да подобрят ръководството и вложението на средства в границите на политиката на доближаване и с цел да се засилят ангажираността, координацията и приоритизирането в вложенията и тактиките за развиване на районно ниво.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР