Европейската комисия иска да се справи с ДДС измамите, включително

...
Европейската комисия иска да се справи с ДДС измамите, включително
Коментари Харесай

Европейската комисия представи законодателство срещу ДДС измамите

Европейската комисия желае да се оправи с Данък добавена стойност измамите, в това число такива в цифровите услуги, като разгласява пакет от законодателни ограничения по тематиката, осведоми ДПА.
Прочетете още
" Страните от Европейски Съюз губят милиарди всяка година от измами с Данък добавена стойност ", сподели европейският комисар по икономическите въпроси Паоло Джентилони, в изказване, в което разгласи новите ограничения.
 
Страните от Европейски Съюз са изгубили 93 милиарда евро (98 милиарда долара) от несъбрано Данък добавена стойност през 2020 година, което частично се дължи на измами, съгласно Еврокомисията. Тя желае да вкара електронна система за отчитане на Данък добавена стойност, в опит да понижи тези загуби, предава Българска телеграфна агенция.

Съгласно предлагането фирмите ще би трябвало да регистрират всяка трансгранична комерсиална договорка в действително време посредством електронни фактури. Тази система може да бъде копирана от страните от Европейски Съюз за вътрешна национална приложимост.

Предимството на сходна система за отчитане на Данък добавена стойност, е че разрешава на страните членки да реагират по-бързо на съмнителни транзакции, сподели още Джентилони. Според данни на Европейска комисия това може да понижи общите загуби в Европейски Съюз от измами с Данък добавена стойност до към 11 милиарда евро годишно.

Освен това платформи за краткосрочно отдаване чартърен, като " Еърбиенби " (Airbnb) и " Букинг.ком " (Booking.com) ще бъдат задължени да събират Данък добавена стойност, когато доставчиците на услуги, каквито са хотелите, притежателите тук-там за настаняване или притежателите на дребен бизнес, не го вършат.

Друга препоръчана промяна планува предприятията да бъдат задължени да се записват по Данък добавена стойност единствено в една страна от Европейски Съюз, с цел да търгуват в общото европейско пространство. Това е, с цел да се помогне на дребните компании да се оправят по-успешно с административните си разноски. Комисията пресмята, че това може да спести на компаниите 8,7 милиарда евро за интервал от 10 години.

Предстои Европейският парламент и страните от Европейски Съюз да прегледат предложенията.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР