Европейската комисия има намерение да осигури за ЕС още 180

...
Европейската комисия има намерение да осигури за ЕС още 180
Коментари Харесай

ЕС иска още 180 милиона дози от ваксините на Moderna и Pfizer

Европейската комисия има желание да обезпечи за Европейски Съюз още 180 милиона дози от имунизациите против ковид, произвеждане на Moderna и Pfizer/BioNTech, заяви немското сп. " Шпигел ", което се базира на източници в дипломатическите среди.

Списанието оповестява, че Еврокомисията желае да закупи още 80 милиона дози от препарата на Моderna и 100 милиона - от този на фирмите Pfizer и BioNTech. Европейска комисия към този момент поръча за страните от Европейски Съюз 80 милиона дози от имунизацията на Moderna по 21 евро за доза и 200 милиона дози - от имунизацията на Pfizer и BioNTech, на цена от 15,50 евро на доза

Според сп. " Шпигел " общата стойност на пакета ще бъде към 3,2 милиарда евро.

Европейската организация по медикаментите към този момент заяви, че ще вземе решение за имунизацията на Pfizer и BioNTech на 21 декември. Очаква се по-късно Еврокомисията да има потребност от няколко дни за издаване на регистрационно уверение за потреблението на имунизацията на европейския пазар.

Заявка за регистрация е подала и американската компания Moderna, чиято ваксина сподели успеваемост от 94,5 на 100 в третата фаза от тестванията, в която участваха 30 000 души. Европейските регулатори възнамеряват да вземат решение за този препарат най-късно на 12 януари следващата година.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР