Европейската комисия (EК) ще наложи санкции на България. Това съобщиха

...
Европейската комисия (EК) ще наложи санкции на България. Това съобщиха
Коментари Харесай

Брюксел ни налага санкции заради чумата по животните

Европейската комисия (EК) ще наложи наказания на България. Това оповестиха от Българската организация по сигурност на храните (БАБХ).
Причината е възпрепятстването на ветеринарните управляващи да унищожават огнищата на чума по дребните преживни животни в град Болярово и продължаващото разпространяване на болестта отвън общината.
Властите усилват територията с наложени рестрикции – вместо седем погранични общини, глобите ще обзет задачите Бургаска, Ямболска и Хасковска област. Според новите ограничавания ще бъде неразрешено излизането отвън упоменатите области на животни и добитата от тях продукция.
От БАБХ прецизират още, че са алармирали за заплахата от нови рестрикции, откакто стопаните на стадото в Болярово повече от два месеца попречиха ветеринарните управляващи да унищожат огнището на болестта. Там бяха открити позитивни проби за чума по дребните преживни животни. Междувременно 11 животни умряха, а съгласно стопаните това се е случило от преяждане.
Според БАБХ формалните ветеринарни лекари от Областната дирекция по безопастност на храните са направили аутопсия на едно от умрелите животни и не е установено препитание с съсредоточен фураж.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР