Европейската комисия (ЕК) публикува план за екстремни мерки в случай

...
Европейската комисия (ЕК) публикува план за екстремни мерки в случай
Коментари Харесай

ЕК прие план с 14 екстремни мерки в случай на твърд Brexit

Европейската комисия (ЕК) разгласява проект за рискови ограничения при положение на Brexit без съглашение. Това заяви в Брюксел еврокомисарят по въпросите на еврото и обществения разговор Валдис Домбровскис.
" С оглед на продължаващата неустановеност в Обединеното кралство към утвърждението на съглашението, контрактувано сред Европейски Съюз и Англия на 25 ноември 2018 година и срещата на върха на Европейски Съюз предходната седмица за възстановяване на готовността му да работи на всички равнища и за всички вероятни резултати, Европейска комисия пристъпи към реализация на своя проект за незабавни ограничения при положение на неявяване на договорка . Днешният пакет включва 14 ограничения в стеснен брой области, където сюжетът „ без договорка " ще сътвори съществени проблеми за жителите и бизнеса в 27-те страни членки на Европейски Съюз ", сподели още той, представен от БГНЕС.
Както се показва в самия документ, тези области включват правата на жителите, финансовите услуги, въздушния превоз, митническата и климатичната политика. " Европейската комисия смята, че е належащо и незабавно да се подхващат тези ограничения през днешния ден, с цел да се подсигурява, че нужните ограничения могат да влязат в действие на 30 март 2019 година " , се споделя още в изказването.
Същевременно в признатия проект за деяние не бяха включени ограничения по главния проблем на Brexit - бъдещия статут на Северна Ирландия. Поради това английският парламент не желае да ратифицира съглашението, отбелязва още ТАСС, представена от БГНЕС.
напомня, че на 25 ноември Европейски Съюз и Обединеното кралство утвърдиха съглашението под изискванията на Brexit, само че Тереза Мей беше подложена на мощен вътрешнополитически напън, защото множеството членове на Камарата на общините отхвърлиха да одобрят документа. Те желаеха координиране на изискванията за участието на Северна Ирландия в митническия съюз и единния пазар на Европейски Съюз след излизането от Общността.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР