Европейската комисия/ЕК/ предприема незабавни мерки заради възникнали съмнения за конфликт

...
Европейската комисия/ЕК/ предприема незабавни мерки заради възникнали съмнения за конфликт
Коментари Харесай

ЕК с мерки, за да се справи с корупцията сред служители си

Европейската комисия/ЕК/ подхваща незабавни ограничения поради зародили подозрения за спор на ползи и корупция в интерес на Катар, заяви Българска телеграфна агенция. Говорител на комисията изясни, че незабавно влизат в действие промени, които плануват чиновниците да могат да пътуват за сметка на уредници на събитие, единствено в случай че разноските се покриват от страна от Европейски Съюз, от Организация на обединените нации или страните от Г-7 и Г-20, от частни или държавни университети, когато пътуването е с академична цел. 

„ Искаме да избегнем и усещането за спор на ползи ”, съобщи представителят. По думите му Европейски Съюз не следва да преразгледа съглашението в региона на въздухоплаването с Катар, контрактувано по времето на пътуванията на шефа на транспортната дирекция, махленски, че е посещавал неведнъж Доха за сметка на Катар.

Говорителят означи също, че ЕК се стреми чиновниците да имат всички средства да защитят институцията и себе си от всевъзможни злоупотреби и подозрения за спор на ползи. 

Омбудсманът на Европейски Съюз съобщи преди дни, че изпраща въпроси на Европейска комисия по случая с нейния почитан чиновник. Говорителят през днешния ден обясни, че става дума за инспекция, а не за следствие, като комисията има период за отговор до юни. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР