Европейската комисия (ЕК) предложи да се отложи налагането на ембарго

...
Европейската комисия (ЕК) предложи да се отложи налагането на ембарго
Коментари Харесай

ЕС предложи да се отложи въвеждането на ембарго за доставка на руски газ

Европейската комисия (ЕК) предложи да се отсрочи налагането на ембарго върху доставките на съветски нефт по значимия за Унгария водопровод " Дружба ", с цел да се удовлетвори настояването на Будапеща. На 28 май Европейска комисия е изпратила това предложение до държавните управления на страните от Европейски Съюз. В същото време се възнамерява въвеждането на възбрана за импорт на съветски нефт, доставян по море за Европа.

Според източници Европейски Съюз може последователно да се откаже от петрола, доставян по море от Руската федерация в границите на 8 месеца.

По-рано унгарският външен министър Петер Сиярто съобщи, че Будапеща ще утвърди ембарго върху доставките на съветски нефт единствено в случай че то не се ползва за първични материали, идващи по тръбопроводи. Унгария получава горивото от Русия по издигнатия през предишния век нефтопровод " Дружба ". Той също по този начин означи, че без съветски нефт унгарската стопанска система „ ще бъде унищожена “, а министър председателят Виктор Орбан съпостави недомислените наказания против Москва с атомна бомба.

Отказът на съветските енергоносители в Европа стартира интензивно да се разисква с началото на военната интервенция на Руската федерация в Украйна. В продължение на съвсем три седмици страните от Европейски Съюз не съумяват да реализират компромис по шестия пакет от наказания против Русия, който е блокиран по-специално от Унгария.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР