Европейската комисия (ЕК) поиска от Варшава да допусне служителите на

...
Европейската комисия (ЕК) поиска от Варшава да допусне служителите на
Коментари Харесай

ЕК настоя Полша да защитава живота на мигрантите, да допусне Фронтекс до границата с Беларус

Европейската комисия (ЕК) изиска от Варшава да допусне чиновниците на " Фронтекс " на полско-беларуската граница, където шестима мигранти починаха при опит за прекосяване в Европа на фона на увеличение на незаконната имиграция, за чието образуване Общността упреква Минск, осведоми " Ройтерс ".

" Признаваме, че полските управляващи имат работа с сложна обстановка. Обстановката е основана от опит за инструментализиране на хората за политически цели ", акцентира представител на Европейската комисия на конференция.

" От значително значение за Полша е да извършва дейно отговорностите си по ръководство на границите. Това обаче не би трябвало да става за сметка на човешкия живот. Призоваваме управляващите на страните членки да подсигуряват, че хората на границата получават нужните грижи и помощ ", настоя още представителят на Европейска комисия.

Той посочи, че допускането на гранични чиновници от взаимните гранични сили на Европейски Съюз " Фронтекс " било " доста добра концепция ".

Полша, която има една от най-големите сили за гранична защита в Европа, означи, че ръководи обстановката и не е поканила чиновници на " Фронтекс " на границата с Беларус.

Варшава вкара изключително състояние по границата си с Беларус - източната граница на Европейски Съюз - което значи, че на публицисти или правозащитници не е разрешено да стават очевидци на развитията там.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР