Европейската комисия (ЕК) одобри всички направени разходи от Република България

...
Европейската комисия (ЕК) одобри всички направени разходи от Република България
Коментари Харесай

ЕК възстанови 15 млн. лева разходи за борба с Африканската чума по свинете

Европейската комисия (ЕК) утвърди всички направени разноски от Република България през 2020 година за битка със болестта Африканска чума по свинете (АЧС) и ще възвърне оптималния позволен % от тях, според европейското законодателство - 75%. Възстановените средства ще бъдат в размер на над 15 млн. лв., заяви Българската организация за сигурност нахраните (БАБХ).

По-рано през тази година Европейска комисия възвърне на страната ни повече от 22,5 млн. лв. за ограниченията, приложени през 2019 година

През месец ноември 2020 година в България се организира одит от Европейската комисия за оценка на ограниченията, прилагани от българските управляващи за битка със болестта.

Представителите на комисията оцениха високо правенето и използването на междуведомствения План за надзор и попречване разпространяването на болестта Африканска чума по свинете в България през 2020 година, всички прилагани от способените органи ограничения, признатите законодателни промени и положителното съдействие сред всички заинтригувани институции в битката с АЧС, се споделя в известието на БАБХ.

В резултат на прилаганите ограничения от началото на 2020 година досега в България се регистрира позитивна наклонност за понижаване на броя на огнищата на АЧС при домашни прасета спрямо 2019 година Спадът е с близо 60%, като през 2019 установените огнища са 44, а през 2020 година - 19.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР