Европейската комисия (ЕК) обяви в четвъртък четвъртия кръг от набиране

...
Европейската комисия (ЕК) обяви в четвъртък четвъртия кръг от набиране
Коментари Харесай

Руски санкции: ЕС готви нов търг за купуване на газ за нуждите на Общността

Европейската комисия (ЕК) разгласи в четвъртък четвъртия кръг от набиране на заявки за взаимни покупки на газ от страните от Европейски Съюз, заяви АП.

" Този ​​цикъл на агрегиране на търсенето на газ предлага на европейския бизнес нова опция да обединят напъните си, с цел да купуват силата, от която се нуждаят.

Докато огромни елементи от Европа се насочват към отопление, енергийната платформа на Европейски Съюз продължава да способства за напъните, които поставяме, с цел да подсигуряваме на всички топлота тази зима и да резервира цените на силата налични за жителите и за европейската промишленост ", сподели изпълнителният заместник-председател на Европейска комисия Марош Шефчович.

Според него тази енергийна платформа е сполучлив резултат от груповия отговор на Европейски Съюз на енергийната рецесия от предходната година и продължава да служи и през днешния ден.

Както следва от официалното съобщение на Европейска комисия, оповестено в Брюксел, европейските компании имат период до 28 ноември да отговорят на поканата за подаване на заявки за взаимни покупки на газ . Потенциалните купувачи ще подават предложения за газа, който ще бъде доставен сред януари 2024 година и март 2025 година
 Канада обмисля пряк експорт на полутечен природен газ за Европа
Канада обмисля пряк експорт на полутечен природен газ за Европа

Канада ще направи всичко допустимо да помогне на германците и европейците

След това комбинираната оферта ще бъде оповестена за търг на международния пазар от 4 до 5 декември, с цел да разреши на интернационалните снабдители на газ да вършат предложения за доставка на европейски клиенти.

Енергийната платформа на Европейски Съюз е основана като част от проекта REPowerEU за стимулиране на диверсификацията на газовите доставки на Европейски Съюз в сходство с решението му да отстрани зависимостта от вноса на изкопаеми горива от Руската федерация.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР