Европейската комисия (ЕК) иска да подобри капиталовите пазари на ЕС

...
Европейската комисия (ЕК) иска да подобри капиталовите пазари на ЕС
Коментари Харесай

ЕК иска да опрости правилата за публично листване на компании

Европейската комисия (ЕК) желае да усъвършенства финансовите пазари на Европейски Съюз с по-опростени условия за обществено листване на компании и да хармонизира разпоредбите за корпоративна неплатежоспособност, оповестява Българска телеграфна агенция.

" Европа се нуждае от мощно ликвидни и интегрирани финансови пазари ", съобщи през днешния ден на конференция в Брюксел заместник-председателят на Европейска комисия Валдис Домбровскис. 

Европейска комисия желае да понижи бюрократичните спънки, с цел да улесни листването(процес, при който обещано сдружение се трансформира в обществено търгувана компания, бел. ред.) на фирмите на фондовите тържища в Европейски Съюз, прогнозирайки, че по-малкото регулаторни условия могат да спестят на фирмите 100 милиона евро годишно.

За да увеличи успеваемостта и трансграничните вложения, Европейска комисия желае да хармонизира избрани стадии в процеса за неплатежоспособност в Европейски Съюз, в това число разпоредбите за опазване на активите, свързани с неплатежоспособността. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР