Европейската комисия е решила да предяви иск срещу България пред

...
Европейската комисия е решила да предяви иск срещу България пред
Коментари Харесай

ЕК съди България за неприлагането на Директивата за авторско право

Европейската комисия е решила да предяви иск против България пред Съда на Европейски Съюз поради неприлагането на правото на Европейски Съюз в региона на авторското право и сродните му права в националното ни законодателство , съобщи Българска телеграфна агенция.

Ек ще предяви същия иск и против Испания, Люксембург и Румъния, които дружно с България не са уведомили за цялостното използване в националните си законодателства на общностните разпореждания в региона на взаимното ръководство на авторското право и сродните му права, и на многотериториалното лицензиране на правата върху музикални творби за потребление онлайн, което беше планувано да се извърши до 10 април предходната година.

С решението си да предяви иск Европейска комисия приканва Съда на Европейски Съюз да наложи финансови санкции против четирите страни. Сумата, която Европейска комисия желае от България, е в размер на 19 121 евро дневно . За Испания тази сума е 123 928 евро дневно, за Люксембург - 12 920 евро дневно, за Румъния - 42 377 евро дневно.

Процедурите за нарушаване от страна на страните са открити от Европейска комисия през месец май 2016 година До през днешния ден Европейска комисия не е получила съобщение, че България в действителност е подхванала нужните ограничения за използване на директивата в съответното национално законодателство.

Директивата беше призната на 4 февруари 2014 година. Тя цели да се усъвършенства метода, по който се ръководят всички организации за взаимно ръководство посредством основаването на общи стандарти за ръководство, бистрота и финансова дисциплинираност.
С директивата се рамкират и общи стандарти за многотериториалното лицензиране на правата върху музикални творби за потребление онлайн на вътрешния пазар.

България, Испания, Люксембург и Румъния не са приели всички законови, подзаконови и административни разпореждания от Директивата, заради което не са изпълнили своите отговорности, избрани с Договора за участие.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР