Европейската комисия е потвърдила, че квотите за разселването на мигрантите

...
Европейската комисия е потвърдила, че квотите за разселването на мигрантите
Коментари Харесай

Квотите за разселване на мигранти няма да се изпълняват изцяло

Европейската комисия е удостоверила, че квотите за разселването на мигрантите в Европейски Съюз няма да бъдат изпълнени напълно в планувания им размер, оповестява сътрудник на Българска телеграфна агенция в Брюксел.

Припомняме, преди към две години страните членки на Общността се споразумяха 160 хиляди мигранти да бъдат разселени в границите на Европейски Съюз. По късно обаче броят на бежанците беше понижен до 98 хиляди.

За последните 2 години от политиката за разселване са били обхванати близо 29 хиляди мигранти, пристигнали в Гърция и Италия. По последна информация остават още към 10 хиляди души, които следва да бъдат разселени.

Според публично изявление на представител на Европейска комисия разселените мигранти ще са по-малко от предвижданите в началото, тъй като огромна част от бежанците от отговаряли на изискванията за това.

По думите на представителя на Европейска комисия политиката за квотите е сполучлива и следва страните членки да продължат да извършват уговорките си, с цел да може и останалите мигранти да бъдат преместени./news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР