Европейската комисия е получила , което информира за „оказвания безпрецедентен

...
Европейската комисия е получила , което информира за „оказвания безпрецедентен
Коментари Харесай

Брюксел разочарова Гешев, държи да има реформа

Европейската комисия е получила, което осведоми за „ оказвания невиждан политически напън от страна на парламентарно показани партии в 45-ото Народно заседание " за закриването на двете спецпрокуратури.

Ръководството на българската прокуратура заяви за писмото през предходната седмица, когато подчинените на Иван Гешев магистрати излязоха на безмълвен митинг пред правосъдните покои в цялата страна. Писмото е изпратено също до ръководителя на Европейския парламент и Венецианската комисия.

" Комисията ще продължи да следи от близко обстановката, защото това е извънредно значимо в подтекста на идния отчет за върховенството на закона “, разяснява Еврокомисията, представена от БНР.

Европейска комисия акцентира, че България не трябва да обръщат хода на напредъка, установен в последния отчет по Механизма за съдействие и инспекция от 2019 година. За Брюксел най-важната задача пред страната е промяната да продължи, като се вкара опция за обективно следствие на основния прокурор и неговите заместници, а.

Във вторник Конституционният съд фигурата на самостоятелния проверяващ прокурор, който бе основан от ГЕРБ в последните дни на 44-я парламент. Това значи, че през юли Европейска комисия ще установи следващия неуспех на България да извърши задължението си и да сътвори механизъм за следствие на управлението на прокуратурата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР