Европейската комисия е на мнение, че възобновяването на граничните проверки

...
Европейската комисия е на мнение, че възобновяването на граничните проверки
Коментари Харесай

ЕК настоява възобновяването на граничните проверки в Шенген да се предприема само като крайна мярка

Европейската комисия е на мнение, че възобновяването на граничните инспекции в Шенген следва да се подхваща по изключение и тъкмо лимитирано във времето, като последна мярка. Това съобщи представител на комисията на конференция в отговор на въпроси, свързани с оповестените планове на Германия да върне инспекциите по границите си с Чехия и Полша поради повишен миграционен напън, съобщи Българска телеграфна агенция.

През предходната и тази година следим нарастване на идващите в Европейски Съюз мигранти по всички употребявани пътища, уточни представителят. Работим с всички страни от Европейски Съюз по този въпрос, прилагаме оперативни ограничения, добави той. По думите на представителя от няколко месеца европейските институции се съвещават за вероятните стъпки, които да доведат до общо решение.

Комисията на Европейския парламент по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи предходната седмица заяви, че изготвя отчет, в който се предлага възобновяването на граничните инспекции да се подхваща единствено при неизбежна нужда. Според мнението на парламентарната комисия е належащо, когато бъдат предприемани изключителни ограничения по границите, те да не засягат жители на Европейски Съюз, непрекъснато пребиваващи в Европейски Съюз или търсещи леговище.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР