Европейската комисия добавя към Европейския здравен съюз допълнителен стълб –

...
Европейската комисия добавя към Европейския здравен съюз допълнителен стълб –
Коментари Харесай

ЕС финансира нов подход към психичното здраве на стойност 1,23 милиарда евро

Европейската комисия прибавя към Европейския здравен съюз спомагателен дирек – Нов изчерпателен метод към психологичното здраве , оповестиха от европейската пресслужба.

Този метод съставлява първа и значима стъпка в посока към равнене на психологичното здраве по значителност с физическото и разбиране на нов, междусекторен метод към проблемите с психологичното здраве. С 20 водещи начинания и финансиране от Европейски Съюз в размер на 1,23 милиарда евро по линия на разнообразни финансови принадлежности, Комисията ще помогне на страните членки да слагат на напред във времето хората и тяхното психологично здраве.

Днешното известие идва навреме – още преди пандемията от COVID-19 проблемите , свързани с психологичното здраве, засягаха един на всеки шест души в Европейски Съюз, като ситуацията се утежни в резултат на невижданите рецесии от последните години. Цената на бездействието е забележителна и възлиза на 600 милиарда евро годишно .

На фона на забележителните софтуерни, екологични и публични промени , които засягат способността на хората да се оправят, дейностите на Европейски Съюз в региона на психологичното здраве ще бъдат съсредоточени към три управителни правилото:

– съответна и ефикасна предварителна защита
– достъп до психологично опазване на здравето и лекуване с високо качество и на налична цена
– реинтеграция в обществото след възобновяване.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР