Европейската комисия даде зелена светлина за придобиването на бизнeca нa

...
Европейската комисия даде зелена светлина за придобиването на бизнeca нa
Коментари Харесай

Еврокомисията одобри придобиването на Telenor

Европейската комисия даде зелена светлина за придобиването на бизнeca нa Теlеnоr в Бългapия, Унгapия, Чepнa гopa и Cъpбия от страна на РРF Grоuр NV,  собственост на чешкия милиардер Петр Келнер.

Сделката, която беше оповестена още в края на март, е на стойност 2,8 милиарда евро, като фирмите, които ще бъдат добити от PPF Group, имат над 9 млн. клиента в четирите страни. Българското звено на Telenor се прави оценка на 810 млн. евро.  

" Предложената транзакция няма да навреди на конкуренцията. Тя няма да усили хоризонталното припокриване, защото активността на фирмите се прави на разнообразни територии, в които те имат обособени телекомуникационни лицензи “, се споделя в изказването на Европейска комисия, като се прибавя, че договорката няма да сътвори проблеми с отвесните връзки сред пазарите на мобилни и закрепени услуги.

Решението на Европейска комисия идва 11 дни, откакто българската Комисия за защита на конкуренцията спря придобиването на „ Нова телевизия “ от PPF Group.

PPF Group е интернационална инвестиционно-финансова група. Холдинговата компания на групата е PPF Group N. V., записана в Амстердам. PPF е учредена през 1991 година Названието произлиза от První privatizační fond („ Първи приватизационен фонд “, превод от чешки бел. ред.).

Основен притежател на групата е чешкият милиардер Петър Келнер, чието положение за 2015 година се прави оценка на 8,3 милиарда $.

Компаниите от групата PPF работят в редица браншове: банково дело и обезпечаване, енергетика, селско стопанство, рандеман на потребни изкопаеми, търговия на дребно, недвижима собственост. Групата прави активността си в страните от Централна и Източна Европа, Русия, страните от Оперативно-наблюдателно дело, а също и в Азия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР