Европейската комисия даде условен достъп до пазара на ЕС на

...
Европейската комисия даде условен достъп до пазара на ЕС на
Коментари Харесай

ЕК условно разреши ваксината на Джонсън и Джонсън на пазара в ЕС

Европейската комисия даде конвенционален достъп до пазара на Европейски Съюз на имунизацията " Джонсън и Джонсън " броени часове, откакто Европейската организация по медикаментите ѝ даде позволение за задачата. Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че това ще помогне за ускоряването на акцията за имунизиране през второто тримесечие на годината.

" Фактът, че една доза е задоволителна, ще ни приближи до задачата да достигнем ваксиниране на 70 на 100 от възрастното население до края на лятото ", добави тя.

По-рано през днешния ден Европейската организация по медикаментите (EMA) даде условно пазарно позволение за европейския пазар за имунизацията на " Джонсън и Джонсън " (Johnson & Johnson) против Covid- 19 за хора над 18 години.

След цялостна оценка, комисията за медикаменти за хората взе умозаключение с консенсус, че данните от имунизацията дават отговор на критериите за успеваемост, сигурност и качество.

Предоставеното от EMA условно позволение за стартиране на пазара на Европейски Съюз разрешава да се продава дадена ваксина или лекарство в границите на една година, без да са налични цялостни данни по отношение на ефикасността и страничните резултати.

Очаква се в скоро време окончателното утвърждение на имунизацията на J&J от Европейската комисия.

Това е четвъртата ваксина, на която организацията дава зелена светлина за пазара на Европейски Съюз след тези на " Бойонет/Пфайзър ", " Модерна " и " АстраЗенека ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР