Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) подписа днес заем в размер на

...
Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) подписа днес заем в размер на
Коментари Харесай

Фирма на Домусчиев получи най-голямата инвестиция от плана Юнкер за България

Европейската капиталова банка (ЕИБ) подписа през днешния ден заем в размер на 100 млн. евро с българското дружество за селскостопански и лекарствени артикули " Биовет " като част от Плана за вложения за Европа " Юнкер ".

Целта на заема е " повишение на равнищата на произвеждане и научноизследователска и развойна активност в региона на опазването на здравето на животните ".

Благодарение на финансирането се чака да бъдат основани 210 работни места в селските региони на страната.

Споразумението беше подписано от заместник-председателя на еврокомисията Юрки Катайнен, българския министър на земеделието Румен Порожанов, вицепрезидента на Европейска инвестиционна банка Андрю Макдауъл и Кирил Домусчиев, основен изпълнителен шеф на " Хювефарма ", чието дъщерно сдружение е " Биовет ".

Проектът обгръща проектирането, построяването и ръководството на две нови уреди: за ферментация в Пещера, Южна България, в което ще се създават дейни субстанции, хранителни добавки, ензими, пробиотици и подготвени лекарствени препарати за възстановяване здравето на животните и човешкото здраве, както и нов цех в Разград, Североизточна България, за производството на ваксини за животни.

Проектът също по този начин ще даде опция на предприятието да организира научноизследователска и развойна активност в региона на микробиологията и създаването на нови артикули като ваксини и ензими, както и за възстановяване на индустриалните процеси и правене на лекарствени форми, отбелязва пресслужбата на Европейската комисия.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР