Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) и водещият румънски фармацевтичен производител Antibiotice

...
Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) и водещият румънски фармацевтичен производител Antibiotice
Коментари Харесай

Европа подкрепя фармацевтичната индустрия на Румъния с 25 млн. евро

Европейската капиталова банка (ЕИБ) и водещият румънски фармацевтичен производител Antibiotice сплотиха напъните си, с цел да подтикват производството на медикаменти в Румъния, оповестиха от финансовата институция. Споразумението за заем от 25 млн. евро ще подкрепи финансирането на построяването на съвременен бранш за произвеждане, пакетиране и предпазване в индустриалния комплекс на Antibiotice в Яш. Новата конструкция ще улесни създаването на нови индустриални линии, ще подкрепи процесите на цифровизация и ще ускори потенциала за научни проучвания и развиване.

Това съглашение стана допустимо с поддръжката на Програмата InvestEU, която цели да задейства повече от 372 милиарда евро спомагателни вложения през интервала 2021-27 година, прецизират от банката.

Партньорството се дефинира като значим крайъгълен камък за целия бранш на опазването на здравето в Румъния, защото е първата интервенция на InvestEU, утвърдена в страната след решението на Инвестиционния комитет от октомври.

Проектът способства за реализацията на задачите, заложени във Фармацевтичната тактика на Европейски Съюз и заявените планове на Комисията за превъзмогване на дефицита на медикаменти в Европейски Съюз, които имат за цел справяне с дефицита на медикаменти и подсилване на сигурността на доставките в Европейски Съюз, прецизират от банката.

Проектът поддържа основаването на модернизиран потенциал за фармацевтично произвеждане в Кохезионен район Румъния. Чрез понижаване на зависимостта от импорт и поощряване на достъпността на опазването на здравето в целия Европейски Съюз, самодейността покачва конкурентоспособността и устойчивостта на европейската фармацевтична промишленост и акцентира основната роля на модерния индустриален потенциал в поддръжка на стратегическата самостоятелност на Европейски Съюз, изключително в опазването на здравето.

Подпомагането на изследователския и развойния екип на компанията за основаване на нови медикаменти и индустриални процеси ще докара до наемането на почти 100 чиновници на цялостен работен ден за проучвания и произвеждане за интервал от 4 години. Antibiotice работи в тясно съдействие с университети и проучвателен институти, като в допълнение поддържа пазара на труда за висококвалифицирани локални фрагменти.

Партньорството сред Европейска инвестиционна банка и Antibiotice е стъпка към построяването на самодостатъчна и конкурентоспособна фармацевтична промишленост в Румъния, безапелационни са специалистите. Чрез вложение в локални фрагменти, поощряване на нововъведенията и възстановяване на достъпността на опазването на здравето, тази самодейност поставя основата за по-здравословно бъдеще както за Румъния, по този начин и за целия Европейски съюз, заключават те.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР