Европейската интеграция на Република Северна Македония и региона е необходима

...
Европейската интеграция на Република Северна Македония и региона е необходима
Коментари Харесай

Среща Ковачевски – Вархей: Деблокирането на европейските интеграции е необходимо и моментът е сега

Европейската интеграция на Република Северна Македония и района е нужна за страните в района, само че и за самия Европейски съюз. Това е заключението от срещата на премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски и вицепремиера по европейските въпроси Боян Маричич с Оливер Вархей, еврокомисар по разширението и политиката на съседство, оповестиха от пресслужбата на държавното управление в Северна Македония.

На срещата са били разисквани и настоящи въпроси, свързани с провокациите на войната в Украйна и европейските вероятности на района.

„ Има и единодушие, че в този момент е моментът за деблокиране на европейската интеграция на Република Северна Македония, която другояче може да остане отворен въпрос за дълго време и не е в полза на нито една от страните. ”, се споделя в прессъобщението.

Премиерът Ковачевски е подчертал, че остава правилен на правилата на ценене на европейските полезности и диалози, учредени на почитание и достолепие, които са договорили с премиера Петков при определяне на разговор и чака връзки на тази база. „ Страната е изпълнила отговорностите си и продължава да работи напълно в сходство с политиките на Европейския съюз, което за следващ път сподели, че е заслужен сътрудник на европейските страни и заслужава окончателното осъществяване на първата междуправителствена конференция с Европейски Съюз ”, е декларирал министър председателят Ковачевски, допълват от държавната пресслужба на Северна Македония.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР