Европейската имиграционна политика не може да функционира без физически граници

...
Европейската имиграционна политика не може да функционира без физически граници
Коментари Харесай

Мицотакис: Турция използва миграцията за геополитически цели

Европейската имиграционна политика не може да действа без физически граници като да вземем за пример стени по външните граници на Европейския съюз, съобщи гръцкият министър ръководител в изявление за " Билд ".

" Каква е изгодата от границите, в случай че човек не може да ги отбрани? Според мен стените са нужен инструмент за сухопътните граници. Те са неразделна част от една интегрирана миграционна политика ", сподели министър председателят.

Говорейки за обстановката на гръцко-турската граница в региона на Еврос през 2019 година, Мицотакис сподели, че в границите на шест месеца от неговия мандат Гърция се е сблъскала с " проведено навлизане на хиляди незаконни имигранти в страната, т.е. на европейска територия ". Според него Турция е първата страна, която е въоръжила имиграцията за геополитически цели ".

Премиерът на Гърция се базира на коментар на Том Фридман, че " Имаме потребност от огромна стена и огромна врата за имиграцията ", т.е. европейските граници би трябвало да бъдат добре предпазени, само че мигрантите би трябвало да са добре пристигнали, а процесът на миграция би трябвало да бъде рационализиран.

Мицотакис приказва и по въпроса за " вторичните миграционни потоци ", т.е. бежанците, които минават през Гърция или са получили леговище в Гърция, само че с последна дестинация Германия:

" Ако някой получи леговище в Гърция, аз желая този човек да остане в Гърция. А в случай че желае да построи живота си в Гърция, ние ще го приемем - както към този момент вършим. Можем ли да предложим същите преимущества като Германия? Не. Ние не сме толкоз богати, колкото Германия. Не мога да дам повече облаги на бежанците в Гърция, в сравнение с давам на гръцките жители. Мисля, че това е разбираемо за всички ".

Едновременно с това той прикани за използване на едни и същи правила за даване на леговище в цяла Европа.

По мотив недоволствата за репатриране, Мицотакис отговори, че Гърция не прави отблъсквания по границите, само че военноморските сили и бреговата защита прехващат лодки с незаконни мигранти. Такава е правната рамка на Европейския съюз, съгласно него. Той също по този начин увери, че бреговата защита и военноморските сили избавят всички хора, които са в заплаха от удавяне.

Накрая, в отговор на недоволствата на неправителствени организации, че гръцката брегова защита ограбва бежанци, министър-председателят съобщи, че е осведомен с тези недоволства, само че няма доказателства за сходен случай. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР