Европейската футболна централа (УЕФА) ще вложи 3 милиона евро за

...
Европейската футболна централа (УЕФА) ще вложи 3 милиона евро за
Коментари Харесай

България очаква 3 милиона евро от УЕФА за израждане на футболна инфраструктура

Европейската футболна централа (УЕФА) ще вложи 3 милиона евро за възстановяване на футболната инфраструктура по стратегия за дребни планове. Тя се назовава " Хеттрик 4 " и е за период от три години, сподели президентът на БФС Борислав Михайлов. Той се срещна с президента на УЕФА Александър Чеферин, който беше на публично посещаване в България.

Ръководителят на европейската централа се видя и с премиера Бойко Борисов на летище София, а главен акцент в диалога беше ползата за развиване на българския футбол. По-късно взаимната конференция на Чеферин и Михайлов мина в замяна на взаимни любезности и хвалебствия.

" Боби е мой другар, само че също така прави и страхотна работа, защитавайки интереса на европейския футбол и България. Понякога по въпроси за България е много нападателен, само че го разбирам. Щях да кажа същото даже и да не беше до мен ", сподели Чеферин.

Президентът на УЕФА разиска със сдружението на общините в България програмата " Хеттрик 4 ". Тя планува да бъдат построени подготвителни стадиони в райони, които най-вече се нуждаят от тях. Борислав Михайлов посочи, че присъединяване ще става съгласно конкурс.

" Тази база, която изградихме с помощта на УЕФА е направена по стратегиите " Хеттрик 1, 2 и 3 ", като беше доста огромна инвестиция. Следващата стратегия е за период от три години, а сумата обаче не е задоволителна да се направи стадион, а и УЕФА не прави игрища. Стадионите ги построява страната, както беше в Скопие, което одобри Суперкупата на Европа през лятото ", посочи Михайлов.

Чеферин добави, че инфраструктурата в българския футбол се усъвършенства, само че постоянно може и по-добре.

" Базата в България е една от най-хубавите в Европа и ние предвиждаме още вложения. Програмата на УЕФА " Хеттрик " планува съществени вложения в цяла Европа, а сумата е идентична за всички 55 члена на УЕФА ", добави словенецът.

 Премиерът Борисов се срещна с Чеферин на летище София.
© Министерският съвет

Премиерът Борисов се срещна с Чеферин на летище София.

Министърът на спорта Красен Кралев добави, че с премиера Борисов е разисквано и построяването на нов народен стадион. " Преди това би трябвало да си стегнем инфраструктурата в общините. И тогава към този момент да влагаме в стадион, само че всяко нещо с времето си ".

Кралев добави, че " екипът на Боби Михайлов се радва на цялостна поддръжка от нас за проектите си за развиване на българския футбол ". Министърът на спорта също похвали президента на БФС за работата му в комисиите на УЕФА.

" Изключително сме удовлетворени от съдействието си с БФС. Приятно е да слушам по какъв начин наличието на българин в УЕФА се прави оценка толкоз високо, за което приветствам господин Михайлов. През последните 3 години работим доста сполучливо ", приключи Кралев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР