Европейската футболна централа УЕФА реши да не наказва 12-те отбора,

...
Европейската футболна централа УЕФА реши да не наказва 12-те отбора,
Коментари Харесай

УЕФА няма да наказва учредителите на Суперлигата

Европейската футболна централа УЕФА реши да не санкционира 12-те тима, които учредиха Суперлигата.

Това стана ясно след съвещание на Изпълнителния комитет на организацията, извършено през днешния ден (23 април).

Според испанското издание " Ас ", " Милан ", " Арсенал ", " Атлетико " Мадрид, " Челси ", " Барселона ", " Интер ", " Ювентус ", " Ливърпул ", " Манчестър Сити ", " Манчестър Юнайтед ", " Реал " Мадрид и " Тотнъм " няма да търпят сурови наказания за опита да провеждат нов шампионат, който не е под шапката на УЕФА.

От Централата в началото обявиха желание да изхвърлят клубовете от актуалните и бъдещи европейски шампионати, даже от националните шампионати. Имаше оферти и за наказване към играчи и треньори и възбрана те да вземат участие в националните си тимове.

Снимка: Getty Images

След тези закани и голяма вълна от неодобрение от страна на почитателите, огромна част от тимовете взеха решение да се откажат от плана. До момента " Реал " Мадрид към момента не е взел отношение, от " Барселона " обявиха, че ще изчакат и ще проучват обстановката. От " Ювентус " също не са се отказали публично от плана, само че обявиха, че не виждат по какъв начин той ще се реализира.

В Испания и Англия си отдъхнаха след тези решения, защото " Челси ", " Манчестър Сити " и " Реал " Мадрид са полуфиналисти в Шампионската лига. " Манчестър Юнайтед " и " Арсенал " играят на същия стадий в Лига Европа.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР